Verzending

&

Retouren

Verzending & Retouren

Retourneren

Ons beleid duurt 14 dagen. Retourneren voor restitutie en retourneren voor ruilen is mogelijk binnen 14 dagen na levering van uw bestelling.

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet uw artikel ongebruikt zijn, in dezelfde staat waarin u het heeft ontvangen en in de originele verpakking.

Om uw retourzending te voltooien, is een verzoek per e-mail naar info@il-capitano.nl vereist. Voeg aan dit verzoek uw kassabon of aankoopbewijs toe inclusief het bestelnummer, uw naam en het e-mailadres dat voor de bestelling is gebruikt. Ons team zal u de te volgen stappen geven. (indien toepasselijk)

Er zijn bepaalde situaties waarin slechts gedeeltelijke restituties worden verleend (indien van toepassing)
– Bij retournering van artikelen met gebruikssporen.
– Wanneer een artikel niet in de originele staat wordt geretourneerd, beschadigd is of niet goed gevouwen is.

Er zijn bepaalde situaties waarin restituties en omruilingen kunnen worden geweigerd.
– Bij retournering van artikelen met gebruikssporen
– Wanneer een artikel niet in de originele staat wordt geretourneerd of beschadigd is.
– Wanneer een artikel meer dan 14 dagen na levering wordt geretourneerd.

De klant is verantwoordelijk voor de verzend- en administratiekosten in verband met de retourzending. Il Capitano is niet verantwoordelijk voor pakketten die onderweg naar ons beschadigd raken, evenmin is Il Capitano verantwoordelijk voor pakketten die op weg naar ons zoekraken.

Verzenden

De geschatte levertijd en kosten hangen af van het land waar het product naar toe gestuurd wordt. Zodra jouw bestelling verstuurd is ontvang je een mailt met de informatie over de verzending en een Track&Trace. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Let erop dat levertijden mogelijk langer zijn tijdens vakanties en aanbiedingen. We proberen alle bestellingen te verwerken binnen 1-2 werkdagen.

Verzending binnen de EU
Voor een verzending binnen de EU maar buiten Nederland geleden andere tarieven neem contact op met info@il-capitano.nlvoor meer informatie hierover.

Rest van de wereld:
Jouw bestelling zal verzonden worden met onze standaard verzendmaatschappijen, welke PostNL of DHL is. Inklaringskosten, belastingen en heffingen kunnen mogelijk nog van toepassing zijn. Alle heffingen en/of belastingen zijn verantwoordelijkheid van de klant en worden niet vergoed door Il Capitano. Noch zijn deze berekend in het totale aankoopbedrag.

Productweergaven
De afbeeldingen van onze producten op de (desktop of mobiele) website en/of app zijn alleen voor illustratieve impressies. Alhoewel we veel aandacht en energie steken in het aanzicht van de kleuren, kunnen we niet garanderen dat jouw beeldscherm de kleuren accuraat weergeeft. Om deze reden kunnen kleuren op producten wellicht iets anders overkomen dan op jouw scherm weergegeven.

Richtlijnen voor het bestellen
Alle producten op onze website zijn ondervonden aan beschikbaarheid in de voorraad. Bestellingen kunnen alleen verwerkt worden wanneer het volledige aankoopbedrag ontvangen is. We zullen met je contact opnemen indien de producten van jouw bestelling uit voorraad zijn geraakt, of wanneer er additionele informatie nodig is.

Schattingen voor levertijden
We proberen alle onze orders binnen 1 tot 2 werkdagen te verwerken. Wanneer jouw bestelling is overgedragen aan onze verzendpartners ontvang je hierover een e-mail met het Track & Trace. De levertijd binnen Nederland is geschat op 3-4 dagen.

Voorwaarden voor internationale verzending
Wanneer je een product besteld op onze website en het verscheept naar landen buiten Europa kunnen er door het land van bestemming importheffingen en belastingen berekend worden. De verantwoordelijkheid van deze heffingen en belastingen liggen bij de klant. Il Capitano heeft geen controle en inzicht over deze kosten en kan niet inschatten hoe hoog deze zullen zijn. Internationale leveringen kunnen douane procedures ondergaan welke wellicht vertragingen geven aan onze levertijden. Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, ondervind je je aan “importer of record” en moet je aan al de wetten en regelgevingen in het land van bestemming voldoen. Il Capitano is niet verantwoordelijk als deze wetten en regelgevingen doorbroken worden.

Niet-geleverde en geweigerde verzendingen
Mocht een zending om welke reden dan ook geweigerd worden of niet leverbaar zijn, is Il Capitano daar niet verantwoordelijk voor. Tevens zijn wij ook niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte, gestolen of verkeerd geleverde pakketten.

Inspectie van producten
We verwachten dat de klant ten alle tijden de geleverde producten controleert en inspecteert wanneer deze ontvangen zijn, om ervoor te zorgen dat de producten geleverd worden als door de klant verwacht. Mocht er niet aan deze verwachting voldaan worden vragen wij de klant direct een e-mail te sturen naar onze klantenservice (Info@il-capitano.nl ), met alle benodigde informatie (order, contact details en probleem beschrijving) en daarbij behorende fotografische bewijzen.

Verschepingsfouten of beschadigde producten
Wij zijn toegewijd op het verkopen van hoogwaardige kwaliteit producten. Om deze redenen voeren wij meerdere kwaliteit checks uit voor een product verzonden wordt. Mocht je desondanks een verkeerd of beschadigd product ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. We zullen dan samen kijken om het probleem zo snel mogelijk. 

Gebeurtenissen buiten onze macht om
Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor het niet of te laat nakomen van onze verplichtingen indien veroorzaakt door gebeurtenissen buiten onze redelijke controle, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) brand, overstroming, zwaar weer, ontploffing, oorlog, terrorisme, arbeidsconflicten of handelingen van lokale of centrale overheid of andere bevoegde autoriteiten.